گوجه فرنگی، ماده غذایی ضد سرطان:خواه لیکوپن باشد و یا چیز دیگری، این روشن نیست، اما برخی مطالعات حاکی از آن هستند که بین خوردن گوجه فرنگی و کاهش خطر سرطان هایی نظیر پروستات ارتباط وجود دارد. همچنین تحقیقات نشان داده اند که محصولات فرآوری شده از گوجه فرنگی نظیر آب گوجه، سس و رب گوجه نیز بصورت بالقوه ضد سرطان هستند.
خاصیت ضد سرطانی چای:
اگر مدارک هنوز هم ابهام امیز باشد، اما باید گفت چای، و بخصوص چای سبز یکی از قوی ترین مواد ضد سرطانی می باشد. در مطالعات آزمایشگاهی ثابت شد که چای سبز روند سرطان را در سلول های روده بزرگ، کبد، سینه و پروستات کند کرده و یا مانع گسترش آن می شود. چای سبز همچنین این تأثیر را بر بافت ریه و پوست نیز دارد. و در برخی مطالعات دراز مدت ارتباط میان صرف چای و کاهش خطر ابتلا به سرطان معده، پانکراتیک و مثانه دیده شد.
رابطه انگور و سرطان:
انگور و آب انگور، بخصوص انگور قرمز و بنفش حاوی آنتی اکسیدانی به نام رسوراترول است. رسوراترول آنتی اکسیدانی قوی و دارای خواص ضد التهابی است. این آنتی اکسیدان از آسیب هایی جلوگیری می کند که باعث روند سرطانی شدن سلول می شوند. البته هنوز مدرک کاملی مبنی بر اینکه خوردن انگور و یا نوشیدن آب انگور سرطان را درمان می کند و یا مانع ابتلا به سرطان می شود وجود ندارد.
آب و سایر مایعات می توانند محافظت کنند:
آب نه تنها عطش شما را برطرف می کند، بلکه از شما در برابر سرطان مثانه محافظت می کند. آب با رقیق کردن غلظت عواملی که بطور بالقوه باعث ایجاد سرطان درمثانه می شوند، خطر ابتلا به سرطان مثانه را کاهش می دهد. همچنین نوشیدن سایر مایعات، به دلیل اینکه باعث می شود که فرد دفعات بیشتری ادرار کند سطح تماس عوامل سرطان زا را با بافت مثانه پایین می آورد.
لوبیا: لوبیا برای شما بسیار مفید است و عجیب نیست که با سرطان مبارزه می کند. لوبیا حاوی چندین ماده قوی است که از آسیب های سلولی که به سرطان منجر می شوند جلوگیری می کند. در آزمایشات انجام شده نشان داده شد که لوبیا رشد تومورها را به شدت کاهش داده و مانع ایجاد شدن مواد مخرب در نزدیکی سلول ها می شود.
خانواده کلم و سرطان:
خانواده ای از سبزیجات که شامل کلم بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل، کلم پیچ و بوک چوی می باشد. از این اعضاء خانواده کلم هم می توانید یک غذای سرخ کرده عالی تهیه کنید و هم می توانید بصورت سالاد مصرف کنید. اما مسئله مهم آن است که ترکیبی از این سبزیجات به بدن شما کمک می کند تا دربرابر سرطان هایی نظیر روده بزرگ ، سینه، ریه و گردنه رحم مقاومت کند.
سبزیجات برگدار با رنگ سبز تیره:
در سبزیجات برگدار سبز تیره مانند برگ خردل، کاهو، کلم پیچ، کاسنی، اسفناج و برگ چغندر، به وفور فیبر، فولات و کاروتنوئید وجود دارد. این مواد مغذی از بدن در مقابل سرطان دهان، حنجره، پانکراس، ریه و معده محافظت می کند.
مسائلی درخصوص روش های پخت و پز:
اینکه شما چگونه گوشت را می پزید می تواند تفاوت هایی را ایجاد کند که کاملاً خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. سرخ کردن، گریل کردن و کباب کردن گوشت در دمای بسیار بالا باعث تغییرات شیمیایی می شود که به شدت خطر سرطان را افزایش می دهد. اما در سایر روش های پخت و پز نظیر پختن بر روی شعله ملایم ، تفت دادن و سپس با مقداری آب پختن و بخار پز کردن، به نظر میرسد ترکیبات شیمیایی کمتری بوجود می آید. توجه داشته باشید زمانیکه گوشت را بر روی شعله ملایم می پزید حتماً مقداری زیادی سبزیجات به آن اضافه کنید.
توت ها:توت فرنگی و تمشک دارای موادی به نام اسید الاژیک می باشد. این آنتی اکسیدان قوی بطور قطع می تواند از طرق مختلفی با سرطان مبارزه کند، از جمله غیر فعال کردن انواع سرطان ها از طریق کند کردن رشد سلول های سرطانی.
قره قاط برای سلامتی: آنتی اکسیدان های قوی در ذغال اخته ارزش زیادی در حفظ سلامتی بدن و مقابله با سرطان دارند. آنتی اکسیدان ها بوسیله جلوگیری از رها شدن رادیکال های آزاد، قبل از اینکه بتوانند به سلول ها آسیبی برسانند، با سرطان مبارزه می کنند. ذغال اخته را با بلغور جو دوسر، سریال های صبحانه، ماست و حتی در سالاد میل کنید تا از خواص آن در بالا بردن میزان سلامتی خود استفاده کنید.
از مصرف قند و شکر پرهیز کنید:
شکر بطور مستقیم عامل سرطان زا نمی باشد. اما می تواند مانع جذب مواد مغذی خوراکیهای ضد سرطانی بشود. همچنین میزان کالری بالایی دارد که منجر به اضافه وزن و چاقی می شود. وزن خیلی بالا ریسک ابتلا به سرطان را بالا می برد. میوه ها می توانند شیرینی مورد نیاز بدن را همراه با ویتامین تأمین کنند.
به مکمل های دارویی اعتماد نکنید:
ویتامین ها می توانند به مبارزه با سرطان کمک کنند اما زمانیکه شما آنها را بطور طبیعی از خوراکیها دریافت می کنید. تحقیقات نشان داده اند که دریافت خواص ضد سرطانی از خوراکیهایی نظیر آجیل ها، میوه ها و سبزیجات سبز تیره به مراتب بیشتر و مطمئن تر از دریافت آنها از مکمل های دارویی می باشد. داشتن رژیم غذایی سالم بهترین انتخاب است.